Menu Sluiten

Budgetvriendelijke Duurzame Buurtfeesten

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector

Wij maken evenementen duurzamer

Ecofest biedt verschillende diensten aan. Wij zijn een organisatie van denkers en doeners. In onze visie hoeft duurzaam beleid niet hightech, moeilijk of duur te zijn.

Wil jij duurzame maatregelen doorvoeren binnen jouw organisatie of beleid? Ecofest werkt voor jou het gewenste concept uit. Daarna contacteren wij betrokken partijen en maken een werkplan op. Onze focus is steeds gedragsverandering en werkbare oplossingen. Wil je bijvoorbeeld minder elektriciteit gaan gebruiken of gedragsverandering bij jouw team/bezoekers teweeg brengen? Wij helpen jou onnodige kosten te voorkomen en hier gemakkelijk mee aan de slag te gaan. Ben je nog niet zeker welke maatregelen het meeste impact zullen hebben op ecologisch én economisch vlak, en wil je graag een keuze maken? Dan kunnen wij een ecoscan uitvoeren.

Ecofest is zeer bekend met het afvalbeheer op evenementen.

De verschillende stappen hierin zijn:

  • Opbouw en signalisatie
  • Aanspreekpunt afvalophaler
  • Opruim tijdens en na
  • Evaluatie inclusief sorteerresultaten

Om dit vlot aan te pakken wordt er gewerkt met een afvalplan, een afvalverantwoordelijke en een ecoteam. Naast het eventterrein wordt ook de omgeving proper gehouden. Onze aanpak is erop gericht om het publiek maximaal te betrekken. Meer zien? Kijk dan hier voor onze werkzaamheden op Thé Dansant.

Workshops en lezingen op maat gemaakt voor sectorfederaties, onderwijsinstellingen en overheden.
Hoe kan jouw organisatie in de praktijk makkelijk en op een fijne manier verduurzamen? Wij laten zien hoe er binnen jouw organisatie gedragsverandering kan ontstaan. Hierbij behandelen wij zaken die makkelijk toepasbaar zijn om meer te bereiken met minder (grondstoffen, energie en budget). Hierdoor is winst te behalen, voor jullie én het milieu.

  • Méér met minder sessies
  • Lezing duurzaam organiseren en communiceren
  • Workshop gedragsverandering (op basis van de 4E-methode)

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector. Dit betekent dat wij ruim 20 jaar ervaring hebben. In deze jaren hebben wij naast kennis ook veel praktijkervaring opgedaan. Het team van Ecofest zijn namelijk denkers en doeners. Een fijne combinatie want een duurzame bedrijfsvoering hoeft niet hightech, moeilijk of duur te zijn. Met eenvoudige ingrepen begeleiden wij jouw organisatie naar een ecologische én economische toekomst.

90139359013935

Meer info

tags: Duurzame Evenementen – Duurzame Leveranciers – Duuzame Organisaties – Groene Leveranciers – Handleiding Om Een Duurzaam Buurtfeest Te Organiseren – 

Wenst u meer info over budgetvriendelijke duurzame buurtfeesten kijk dan vlug op https://www.ecofest.be/nl/ | Budgetvriendelijke Duurzame Buurtfeesten

Organiseer een Budgetvriendelijk Duurzaam Buurtfeest

Stel je voor: een gezellig buurtfeest waar iedereen lachend samenkomt, en dat ook nog eens goed is voor onze planeet! Het lijkt misschien een uitdaging om dit budgetvriendelijk en duurzaam te organiseren, maar met een paar slimme tips kun je een onvergetelijke dag creëren zonder de aarde te belasten.

Begin met de Planning

Het geheim van elk succesvol evenement zit in de voorbereiding. Begin met het vaststellen van een datum die voor zoveel mogelijk buren uitkomt. Maak vervolgens een duidelijk budget en houd hierbij rekening met alle mogelijke kostenposten: van decoratie tot eten en drinken. Denk groen bij elke stap! Kies bijvoorbeeld voor digitale uitnodigingen in plaats van papieren versies om papier te besparen.

Kies Voor Duurzame Decoraties

Decoraties zijn essentieel om de juiste sfeer te scheppen, maar dit hoeft niet ten koste te gaan van het milieu. Gebruik materialen die je al hebt, leen spullen van buren of kies voor herbruikbare of biologisch afbreekbare opties. Denk aan lantaarns die werken op zonne-energie of tafelkleden van natuurlijke stoffen die je na afloop kunt wassen en hergebruiken.

Eten en Drinken: Lokaal en Seizoensgebonden

Wat is een feest zonder lekker eten en drinken? Door lokaal en seizoensgebonden producten te gebruiken, ondersteun je niet alleen lokale boeren, maar verminder je ook de CO2-uitstoot die gepaard gaat met transport. Organiseer bijvoorbeeld een potluck waarbij iedere buur iets meeneemt. Zo verdeel je de kosten en kan iedereen iets speciaals delen dat zij zelf graag maken.

Entertainment en Activiteiten

Voor entertainment heb je geen dure DJ of band nodig. Een lokale muzikant kan net zo gezellig zijn, of misschien is er wel iemand in de buurt die als vrijwilliger wil optreden. Ook spelletjes zoals zaklopen of een speurtocht zijn perfect om jong en oud te vermaken zonder dat het iets hoeft te kosten.

Ook belangrijk: zorg voor goede afvalverwerking tijdens het feest. Zet verschillende bakken neer voor recycling en composteerbaar afval om alles netjes en milieuvriendelijk op te ruimen. Meer tips over hoe je een duurzaam buurtfeest kunt organiseren vind je op Ecofest.

Betrokkenheid Creëren

Een buurtfeest is pas echt geslaagd als iedereen zich betrokken voelt. Ga dus vroegtijdig in gesprek met je buren over het idee van een duurzaam feest. Misschien hebben zij nog ideeën of willen ze helpen met de organisatie. Samenwerken maakt het planningsproces niet alleen gemakkelijker, maar ook leuker!

Dus, klaar om de handen uit de mouwen te steken? Met deze tips organiseer jij een fantastisch buurtfeest dat leuk, gezellig én goed voor onze planeet is. Veel plezier!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Budgetvriendelijke duurzame buurtfeesten

!–StopPubText–>.