Menu Sluiten

Prijzen Organisatie Duurzaam Buurtfeest

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector

Wij maken evenementen duurzamer

Ecofest biedt verschillende diensten aan. Wij zijn een organisatie van denkers en doeners. In onze visie hoeft duurzaam beleid niet hightech, moeilijk of duur te zijn.

Wil jij duurzame maatregelen doorvoeren binnen jouw organisatie of beleid? Ecofest werkt voor jou het gewenste concept uit. Daarna contacteren wij betrokken partijen en maken een werkplan op. Onze focus is steeds gedragsverandering en werkbare oplossingen. Wil je bijvoorbeeld minder elektriciteit gaan gebruiken of gedragsverandering bij jouw team/bezoekers teweeg brengen? Wij helpen jou onnodige kosten te voorkomen en hier gemakkelijk mee aan de slag te gaan. Ben je nog niet zeker welke maatregelen het meeste impact zullen hebben op ecologisch én economisch vlak, en wil je graag een keuze maken? Dan kunnen wij een ecoscan uitvoeren.

Ecofest is zeer bekend met het afvalbeheer op evenementen.

De verschillende stappen hierin zijn:

  • Opbouw en signalisatie
  • Aanspreekpunt afvalophaler
  • Opruim tijdens en na
  • Evaluatie inclusief sorteerresultaten

Om dit vlot aan te pakken wordt er gewerkt met een afvalplan, een afvalverantwoordelijke en een ecoteam. Naast het eventterrein wordt ook de omgeving proper gehouden. Onze aanpak is erop gericht om het publiek maximaal te betrekken. Meer zien? Kijk dan hier voor onze werkzaamheden op Thé Dansant.

Workshops en lezingen op maat gemaakt voor sectorfederaties, onderwijsinstellingen en overheden.
Hoe kan jouw organisatie in de praktijk makkelijk en op een fijne manier verduurzamen? Wij laten zien hoe er binnen jouw organisatie gedragsverandering kan ontstaan. Hierbij behandelen wij zaken die makkelijk toepasbaar zijn om meer te bereiken met minder (grondstoffen, energie en budget). Hierdoor is winst te behalen, voor jullie én het milieu.

  • Méér met minder sessies
  • Lezing duurzaam organiseren en communiceren
  • Workshop gedragsverandering (op basis van de 4E-methode)

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector. Dit betekent dat wij ruim 20 jaar ervaring hebben. In deze jaren hebben wij naast kennis ook veel praktijkervaring opgedaan. Het team van Ecofest zijn namelijk denkers en doeners. Een fijne combinatie want een duurzame bedrijfsvoering hoeft niet hightech, moeilijk of duur te zijn. Met eenvoudige ingrepen begeleiden wij jouw organisatie naar een ecologische én economische toekomst.

90139359013935

Meer info

tags: Duurzame Evenementen – Duurzame Leveranciers – Duuzame Organisaties – Groene Leveranciers – Handleiding Om Een Duurzaam Buurtfeest Te Organiseren – 

Wenst u meer info over prijzen organisatie duurzaam buurtfeest kijk dan vlug op https://www.ecofest.be/nl/ | Prijzen Organisatie Duurzaam Buurtfeest

Buurtfeest Prijzen: Tips voor een Duurzaam Buurtfeest

Het organiseren van een buurtfeest is altijd een gezellige en leuke manier om de buurt bij elkaar te brengen. Maar naast het plezier, is het ook belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid. Het is tegenwoordig steeds belangrijker om bewust om te gaan met het milieu en onze leefomgeving. Daarom is het goed om te weten hoe je een buurtfeest op een duurzame manier kunt organiseren en wat de prijzen hiervoor zijn.

Duurzaam Buurtfeest Organiseren

Een duurzaam buurtfeest begint al bij de planning. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een locatie die duurzaam is, zoals een park of buurttuin in plaats van een zaal. Hierdoor bespaar je op elektriciteit en verminder je de uitstoot van CO2. Daarnaast kun je ervoor kiezen om gerecyclede materialen te gebruiken voor de versieringen en meubilair. Of beter nog, gebruik items die al in je buurt beschikbaar zijn, zoals bloempotten van de plantsoenendienst of picknicktafels van de gemeente.

Een ander belangrijk aspect is het eten en drinken. Kies voor lokale en biologische producten. Zo ondersteun je niet alleen de lokale ondernemers, maar verklein je ook de ecologische voetafdruk van het evenement. Bovendien is het goed om te zorgen voor voldoende vegetarische en veganistische opties, aangezien de productie van vlees en zuivel een grote impact heeft op het milieu.

Besparen op Kosten

Een duurzaam buurtfeest hoeft niet per se duurder te zijn dan een traditioneel buurtfeest. Integendeel, door slimme keuzes te maken kun je zelfs besparen op de kosten. Het gebruik van gerecyclede materialen is bijvoorbeeld niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bovendien zijn er in veel gemeentes subsidies beschikbaar voor duurzame initiatieven zoals buurtfeesten.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om samen te werken met lokale ondernemers of bedrijven die duurzame producten aanbieden. Zij kunnen je vaak aantrekkelijke kortingen geven in ruil voor exposure tijdens het evenement. Zo sla je twee vliegen in één klap: je ondersteunt lokale ondernemers én bespaart op de kosten.

Maak Gebruik van Groene Energie

Het is geen geheim dat buurtfeesten vaak gepaard gaan met flink wat energieverbruik. Denk aan geluidsinstallaties, verlichting en andere elektronica. Om de impact hiervan op het milieu te verminderen, kun je overwegen om gebruik te maken van groene energie. Dit kan bijvoorbeeld door het huren van zonnepanelen of door groene stroom af te nemen.

Promoot Duurzaamheid

Een buurtfeest is ook een goed moment om bewustwording te creëren omtrent duurzaamheid. Door hier tijdens het feest aandacht aan te besteden, kun je de bezoekers inspireren om ook in hun dagelijks leven duurzamere keuzes te maken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van informatieve stands of workshops.

De Prijzen voor een Duurzaam Buurtfeest

De prijzen voor een duurzaam buurtfeest variëren tussen de €500 en €2000, afhankelijk van de grootte en het aantal gasten. Denk hierbij aan kosten voor locatie, eten en drinken, entertainment, en eventuele huur van materialen. Door slimme keuzes te maken en gebruik te maken van subsidies en samenwerkingen met lokale ondernemers, kun je deze kosten echter aanzienlijk verlagen.

Een duurzaam buurtfeest is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de gemeenschap. Het brengt mensen bij elkaar en biedt de mogelijkheid om bewustwording te creëren omtrent duurzaamheid. Door slimme keuzes te maken en samen te werken met lokale ondernemers, kun je bovendien besparen op de kosten. Laten we samen streven naar een duurzamere toekomst, te beginnen met ons buurtfeest.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Prijzen organisatie duurzaam buurtfeest

!–StopPubText–>.