Menu Sluiten

Partner Voor Organisatie Duurzaam Buurtfeest

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector

Wij maken evenementen duurzamer

Ecofest biedt verschillende diensten aan. Wij zijn een organisatie van denkers en doeners. In onze visie hoeft duurzaam beleid niet hightech, moeilijk of duur te zijn.

Wil jij duurzame maatregelen doorvoeren binnen jouw organisatie of beleid? Ecofest werkt voor jou het gewenste concept uit. Daarna contacteren wij betrokken partijen en maken een werkplan op. Onze focus is steeds gedragsverandering en werkbare oplossingen. Wil je bijvoorbeeld minder elektriciteit gaan gebruiken of gedragsverandering bij jouw team/bezoekers teweeg brengen? Wij helpen jou onnodige kosten te voorkomen en hier gemakkelijk mee aan de slag te gaan. Ben je nog niet zeker welke maatregelen het meeste impact zullen hebben op ecologisch én economisch vlak, en wil je graag een keuze maken? Dan kunnen wij een ecoscan uitvoeren.

Ecofest is zeer bekend met het afvalbeheer op evenementen.

De verschillende stappen hierin zijn:

  • Opbouw en signalisatie
  • Aanspreekpunt afvalophaler
  • Opruim tijdens en na
  • Evaluatie inclusief sorteerresultaten

Om dit vlot aan te pakken wordt er gewerkt met een afvalplan, een afvalverantwoordelijke en een ecoteam. Naast het eventterrein wordt ook de omgeving proper gehouden. Onze aanpak is erop gericht om het publiek maximaal te betrekken. Meer zien? Kijk dan hier voor onze werkzaamheden op Thé Dansant.

Workshops en lezingen op maat gemaakt voor sectorfederaties, onderwijsinstellingen en overheden.
Hoe kan jouw organisatie in de praktijk makkelijk en op een fijne manier verduurzamen? Wij laten zien hoe er binnen jouw organisatie gedragsverandering kan ontstaan. Hierbij behandelen wij zaken die makkelijk toepasbaar zijn om meer te bereiken met minder (grondstoffen, energie en budget). Hierdoor is winst te behalen, voor jullie én het milieu.

  • Méér met minder sessies
  • Lezing duurzaam organiseren en communiceren
  • Workshop gedragsverandering (op basis van de 4E-methode)

Ecofest vzw is in 2004 begonnen met een focus op duurzaamheid binnen de evenementensector. Dit betekent dat wij ruim 20 jaar ervaring hebben. In deze jaren hebben wij naast kennis ook veel praktijkervaring opgedaan. Het team van Ecofest zijn namelijk denkers en doeners. Een fijne combinatie want een duurzame bedrijfsvoering hoeft niet hightech, moeilijk of duur te zijn. Met eenvoudige ingrepen begeleiden wij jouw organisatie naar een ecologische én economische toekomst.

90139359013935

Meer info

tags: Duurzame Evenementen – Duurzame Leveranciers – Duuzame Organisaties – Groene Leveranciers – Handleiding Om Een Duurzaam Buurtfeest Te Organiseren – 

Wenst u meer info over partner voor organisatie duurzaam buurtfeest kijk dan vlug op https://www.ecofest.be/nl/ | Partner Voor Organisatie Duurzaam Buurtfeest

Buurtfeest: De Perfecte Partner Voor Het Organiseren Van Een Duurzaam Buurtfeest

Groene initiatieven en duurzaamheid zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Mensen zijn zich steeds meer bewust van hun impact op het milieu en willen graag een positieve bijdrage leveren. Ook op lokaal niveau zien we deze trend steeds meer terugkomen, met onder andere buurtfeesten die steeds duurzamer worden georganiseerd. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw buurtfeest echt een duurzaam succes wordt? Daarvoor heb je een betrouwbare partner nodig, en die vind je in Buurtfeest.

Wat is Buurtfeest?

Buurtfeest is een organisatie die zich inzet voor duurzame buurtfeesten. Ze bieden verschillende diensten aan om buurtfeesten zo groen en duurzaam mogelijk te maken, zonder in te leveren op de gezelligheid en sfeer van het feest. Denk hierbij aan het gebruik van gerecyclede of biologisch afbreekbare materialen, duurzame energiebronnen en een verantwoorde voedselkeuze.

Een groenere samenleving

De missie van Buurtfeest is niet alleen om individuele buurtfeesten duurzamer te maken, maar ook om een positieve impact te hebben op de samenleving als geheel. Door middel van hun werkzaamheden hopen ze bij te dragen aan een groenere en duurzamere wereld. Dit doen ze door bewustwording te creëren bij de buurtbewoners en samen te werken met lokale ondernemers die ook duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

Een duurzaam buurtfeest organiseren

Het organiseren van een buurtfeest kan een hele klus zijn. Niet alleen moet je rekening houden met de wensen en behoeften van de buurtbewoners, maar ook met de impact die het feest heeft op het milieu. Buurtfeest kan hierbij helpen door hun expertise en ervaring in te zetten. Zo kunnen ze advies geven over de beste groene oplossingen en materialen voor jouw feest en kunnen ze zelfs de organisatie volledig uit handen nemen.

Duurzaamheid in alle facetten

Bij het organiseren van een buurtfeest komt veel kijken, en duurzaamheid speelt op veel vlakken een rol. Zo is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid afval die tijdens het feest wordt geproduceerd, maar ook het gebruik van duurzame energiebronnen en het aanbieden van biologisch voedsel zijn belangrijke aspecten. Buurtfeest kan op al deze gebieden ondersteunen en zo zorgen voor een echt groen en duurzaam buurtfeest.

Voorbeeld van een geslaagd buurtfeest

Een mooi voorbeeld van een geslaagd buurtfeest dat met behulp van Buurtfeest werd georganiseerd, is het EcoFest in België. Dit buurtfeest streeft naar een volledig CO2-neutraal evenement en zet zich in voor het promoten van duurzame initiatieven en lokale ondernemers. Buurtfeest was hierbij betrokken vanaf de organisatie tot en met de uitvoering en zorgde zo voor een succesvol en groen feest.

Een sfeervol en duurzaam buurtfeest

Het organiseren van een buurtfeest is een mooie manier om de saamhorigheid en gezelligheid in een buurt te versterken. Door samen te werken met Buurtfeest, kun je ervoor zorgen dat dit feest niet alleen gezellig en sfeervol wordt, maar ook nog eens volledig duurzaam. Zo draag je bij aan een betere wereld en maak je van jouw buurtfeest een echt groen succes.

Conclusie

Buurtfeest is de perfecte partner voor het organiseren van een duurzaam buurtfeest. Ze bieden verschillende diensten aan om jouw feest zo groen mogelijk te maken en hebben als doel om bij te dragen aan een duurzamere samenleving. Met hun expertise en ervaring zorgen ze ervoor dat jouw buurtfeest niet alleen gezellig en sfeervol is, maar ook volledig duurzaam en milieuvriendelijk. Wil jij ook een groen buurtfeest organiseren? Schakel dan Buurtfeest in en maak samen een positieve impact op de wereld om ons heen.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Partner voor organisatie duurzaam buurtfeest

!–StopPubText–>.